Jumboblokken voor anti-parkeerbeleid

Jumboblokken voor anti-parkeerbeleid

Jumboblokken zijn uitstekend in te zetten op de plekken waar je niet wilt dat er wordt geparkeerd. Dit kan voor de ingang van gebouwen of terreinen zijn of bijvoorbeeld bij nooduitgangen. Met zo’n betonnen afzetblok maak je de boodschap snel duidelijk: hier mag niet worden geparkeerd. Verplaatsen lukt niet want het massieve betonnen gevaarte weegt honderden kilo’s.

Ontmoedig het parkeren met jumboblokken

Jumboblokken vormen de perfecte barrière om parkeren op bepaalde plekken te ontmoedigen. Je kunt een jumboblok individueel plaatsen maar ook meerdere naast elkaar of gekoppeld. Op die manier ontstaat er een nog grotere keten waar een anti-parkeerbeleid gewenst is. Let er wel op waar je de jumboblokken plaatst. Op eigen terrein ben je natuurlijk vrij om ze te plaatsen. Grenst het blok echter aan openbaar terrein of een weg, dan kan het raadzaam zijn om de gemeente om toestemming te vragen.

Een jumboblok is een opvallende verschijning

Jumboblokken zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren. Wil je dat het ook in het donker goed opvalt? Kies dan voor een wit of geel exemplaar. Deze lichten goed op in het schijnsel van een koplamp. Met betonverf maak je er een opvallend object van met een eigen, unieke uitstraling. Of verf er bijvoorbeeld de letters NP op waarmee nog duidelijker wordt dat er ‘Niet Parkeren’ geldt op de plek waar het jumboblok is geplaatst. Let bij het plaatsen van één of meerdere jumboblokken op het draagvermogen van de ondergrond. Door het zware gewicht wil je natuurlijk voorkomen dat het straatwerk gaat verzakken. Laat je vooraf ook informeren welk til-en laadgereedschap geschikt is om het betonnen blok op de gewenste plek te plaatsen. 

Een betonnen jumboblok gaat jaren mee

Een betonnen jumboblok gaat jarenlang mee. Het kwalitatief stevige beton is bestand tegen alle weersinvloeden en zal hier niet onder lijden. Met het jumboblok heb je dus een object in handen waarmee je voor zeer lange tijd duidelijk maakt dat parkeren op bepaalde plekken niet mag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter