Jumboblokken tegen inbraak

Jumboblokken voor een glazen wand

Jumboblokken zijn uitstekend te gebruiken als inbraakpreventie. Ramkraken zijn momenteel aan de orde van de dag. Je kunt de krant niet openslaan en het nieuws beluisteren of er wordt wel weer een melding gemaakt van een ramkraak of een poging hiertoe. Om dit soort inbraken te voorkomen is het goed om jumboblokken in te zetten. Beveiligen met camera’s alleen is niet meer afdoende dus het wordt tijd voor grover geschut. Tijd voor de betonnen zware jongens om in actie te komen!

Een jumboblok zie je overal

Een jumboblok heeft een halfronde, bollende bovenkant. Je komt ze vaker in het straatbeeld tegen dan je denkt. Zo worden jumboblokken vaak geplaatst om gevaarlijke situaties in het verkeer te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rijbanen die nauw aansluiten met een fietspad of voetgangersgebied. Ook wordt er met één of meerdere jumboblokken voorkomen dat er geparkeerd wordt op plekken waar dat niet is toegestaan, zoals bij een nooduitgang of de ingang van een ziekenhuis.

Beveilig je eigendommen met jumboblokken

Ben je de trotse eigenaar van een tankstation, meubelzaak, een autogarage of een andere showroom waar veelal een glazen pui in zit? Dan moet je er toch niet aan denken dat deze geramd wordt door onverlaten om zich toegang te verschaffen tot je pand. Niet alleen is de schade aan het pand aanzienlijk groot; ook je eigendommen kunnen zo meegenomen worden. Plaats één of meerdere jumboblokken voor het gebouw of toegang tot het terrein. Hiermee wordt een inbraakpoging veelal verijdeld. Het massief betonnen blok is niet van z’n plek te krijgen door het zware gewicht en heeft daardoor een afschrikwekkend effect. De ingang wordt met een jumboblok goed belemmerd en preventief beveiligd. Het dievengilde zal hierdoor onverrichterzake rechtsomkeert maken. 

Een inbraakpreventie die goed opvalt

Jumboblokken zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, waaronder wit en geel. Kies je voor één van deze kleuren dan valt het direct goed op. Maar je kunt het met betonverf iedere gewenste kleur geven. Een betonnen jumboblok gaat jarenlang mee, is goed bestand tegen alle weersinvloeden en behoeft nagenoeg geen onderhoud. Hiermee heb je een inbraakpreventie die jarenlang meegaat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter